Muffin bakvorm [Beste Koop] 15x de beste van 2024!

Een muffin bakvorm, een onmisbaar item als je graag van bakken houdt! In een bakvorm voor muffins kan je de lekkerste zoete en hartige muffins maken die je ooit geproefd hebt.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste muffin bakvorm van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een muffins bakvorm en waarom je het precies nodig hebt in jouw keuken.

We sluiten af met wat tips over wat hoe je dit product het beste kan gebruiken en hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste muffin bakvorm van 2022

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken.  We nemen je hieronder mee in de beste muffin bakvorm van 2022, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog!

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende materialen en groottes te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste product voor jouw keuken te vinden. 

Zit jouw muffins bakvorm niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 900 verschillende muffin bakblikken  op voorraad hebben!

Muffinvorm kopen? Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Kaiser muffin world muffinvorm

De Kaiser muffin bakvorm is 38 bij 27 cm groot en kan 12 muffins tegelijk bakken. Het materiaal is staal wat het een duurzaam en lang te gebruiken bakblik maakt. De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat je muffins zonder bakpapiertje kan bakken en ze makkelijk uit de vorm kan halen. De bakvorm kan gebruikt worden in de oven, diepvries en koelkast, maar moet met de hand gereinigd worden omdat de antiaanbaklaag anders verloren gaat in de vaatwasser.

Specificaties:

 • Afmetingen: 38 bij 27 cm
 • Aantal muffins: 12
 • Materiaal: staal
 • Antiaanbaklaag: ja
 • Gebruiksmogelijkheden: oven, diepvries, koelkast
 • Reiniging: handmatig

Goede kwaliteit, muffins gaan makkelijk uit hun vorm. Eenmaal uit de oven koelt de bakvorm snel af waardoor je minder risico loopt om je vingers te branden!

123brtccx

Siliconen muffinvorm

De siliconen muffinvorm van Dr. Oetker is soepel waardoor de muffins er makkelijk uitgehaald kunnen worden als ze gaar zijn. De vorm zorgt ook voor een antikleeflaagje, zodat de muffins niet aan de muffinvormpjes blijven plakken na gebruik. De muffinvorm is geschikt voor gebruik in de oven, koelkast, vriezer, vaatwasser en zelfs voor de magnetron. Hij kan temperaturen van -40 tot 230 graden aan. De muffins bakvorm is 33 x 5 x 18 cm groot.

Specificaties:

 • Materiaal: siliconen
 • Antikleeflaagje: ja
 • Gebruiksmogelijkheden: oven, koelkast, vriezer, vaatwasser, magnetron
 • Temperaturen: -40 tot 230 graden
 • Afmetingen: 33 x 5 x 18 cm

Muffins plakken niet aan de vorm, makkelijk schoon te maken (met de hand of in de vaatwasser), neemt weinig opbergruimte in

Julian71

Muffin bakblik

Het merk wham staat voor de slogan What More en hun producten zijn gemaakt en ontworpen in Engeland. Deze muffin bakvorm valt onder de non stick collectie met een dubbele coating. De bakvorm heeft plaats voor 6 muffins die tegelijkertijd gebakken kunnen worden.

De coating zorgt ervoor dat het eten niet blijft plakken aan de muffinvorm en het gemakkelijk schoon te maken is na gebruik. De randen van de muffinvorm zijn voorzien van een rubberen coating voor een goede grip als je hem uit de oven haalt. De muffinvorm is geschikt tot 230 graden, is 26,5 bij 30 cm en kan in de vaatwasser gereinigd worden.

Specificaties:

 • Aantal muffins: 6
 • Eigenschappen coating: anti-aanbak, gemakkelijk schoon te maken
 • Randen: rubberen coating voor grip
 • Gebruikstemperatuur: 230 graden
 • Afmetingen: 26,5 bij 30 cm
 • Vaatwasserbestendig: ja

Handig formaat,past in een kleine oven,makkelijk meerdere stapelbaar voor opberging

Nonnatje

Wilton Muffin bakvorm

De Wilton muffin bakvorm maakt in één keer 12 muffins klaar in de standaard maat van 5 cm. De afmetingen van de vorm zijn 37 bij 27 cm. Het bakblik is gemaakt van aluminium en geschikt voor gebruik in de oven.

De brede handgrepen aan de zijkanten maken het makkelijk om de muffin bakvorm uit de oven te halen. Na gebruik moet de bakvorm met de hand gewassen worden omdat hij niet geschikt is voor in de vaatwasser.

Specificaties:

 • Merk: Wilton
 • Aantal muffins: 12
 • Muffinmaat: standaard (5 cm)
 • Afmetingen: 37 bij 27 cm
 • Materiaal: aluminium
 • Gebruiksmogelijkheden: oven
 • Handgrepen: ja
 • Reiniging: handmatig (niet vaatwasserbestendig)

Bakvorm is van goede kwaliteit & snel geleverd

Joske2702

Mini muffinvorm

De mini muffin bakvorm van Wilton maakt 24 heerlijke mini muffinss. De mini muffin non-stick bakvorm heeft een stevige constructie voor een goede warmte verdeling en voorkomt kromtrekken van de mini muffin vorm. De non-stick coating zorgt ervoor dat de mini muffins makkelijk loslaten en dat de bakvorm eenvoudig schoon te maken is.

De afmetingen van de bakvorm zijn 40 x 26 cm. Slim is om eerst je oven op te meten voordat je de bakvorm bestelt omdat hij niet in alle ovens past. De bakvorm is gemaakt van aluminium en niet geschikt voor de vaatwasser. Hierdoor moet je de mini muffinvorm met de hand reinigen.

Specificaties:

 • Merk: Wilton
 • Non-stick coating: ja
 • Reiniging: handmatig (niet vaatwasserbestendig)
 • Afmetingen: 40 x 26 cm
 • Oven: niet geschikt voor alle ovens (meet eerst je oven op)
 • Materiaal: aluminium

Eerder heb ik een zwarte bakvorm als deze gehad, daar bleef alles aan plakken. Deze werkt perfect. Ik bak er vaak eiermuffins in en geen enkel restje blijft plakken. Geweldig!

Sesambagel
siliconen muffinvorm

Wat is een muffin bakvorm?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een muffin bakvorm is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Muffins zijn een soort van kleine cakejes, die je bakt in de oven of in de airfryer. Net zoals wanneer je een cake bakt ook een cake vorm nodig hebt, heb je ook voor het bakken van muffins een muffinsbakvorm nodig. Dit kunnen ofwel losse vormpjes zijn per muffin, ofwel één grote vorm waar verschillende muffinvormen in verwerkt zitten. Zo’n muffinbakvormen kan je aankopen in verschillende vormen, verschillende groottes en verschillende materialen.

Zo vind je zowel synthetische en siliconen muffinvormpjes, als metalen, glazen, keramieken en papieren muffinbakvormen. De vormen zijn enorm divers: zo kan je muffins maken in de vorm van een ster, een hartje, een vierkantje. Noem maar op!

Het is uiteraard belangrijk dat de muffinsbakvorm vooraf wordt ingevet met wat olie of boter en dat je er een klein beetje bloem in strijkt. Door dit te doen, zal je de muffins makkelijk loskrijgen uit de vorm en zullen ze niet aan de randen van de muffinsbakvorm vast blijven kleven.

Een muffins bakvorm uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, groottes en vormen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een muffin bakvorm moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt het nou met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

muffin vorm

Waarom een muffin bakvorm kopen?

Nu je weet wat een muffin bakvorm is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Handig

Het eerste voordeel van muffin bakvormen is evident: het is gewoonweg heel erg handig. Een muffin moet omhoog komen zoals een cakeje, en net zoals met een cake is het niet mogelijk om de muffins te maken zonder vorm in de oven. Het is namelijk niet zoals met een koekje, dat je het deeg rechstreeks op de bakplaat kan aanbrengen. Zonder muffinsbakvorm zal je muffin niet kunnen rijzen en zal zowel de vorm als de smaak erg teleurstellend zijn. Ook is zo’n muffin bakvorm enorm makkelijk om achteraf schoon te maken – de meeste muffinsbakvormen kunnen namelijk gewoon mee in de afwasmachine.

Ook is het enorm makkelijk om de muffins te maken in een bakvorm: hierdoor kunnen zelfs de allerkleinsten je helpen om het deeg in de bakvorm te gieten alvorens het de oven in gaat. Plezier gegarandeerd!

Schoon

Het is veel schoner om muffins te bakken in een muffin bakvorm, aangezien je oven hierdoor niet helemaal vuil wordt. Het enige wat je moet doen wanneer je muffins klaar zijn en je ze eruit haalt, is de muffin bakvorm afwassen. Geen gedoe met vuile bakplaten, spetters in de oven en dergelijke. Het handige aan een muffinsbakvorm met meerdere vormpjes in (dus geen losse muffinbakvormen), is dat het resterende deeg dat te hoog boven het vormpje opstijgt, op de rand van de vorm ‘uitloopt’ als het ware. Je oven wordt er dus helemaal niet vuil mee, en je kan de meeste muffinbakvormen gewoon zonder probleem in de afwasmachine stoppen.

Leuk om te gebruiken

Nog een laatste voordeel aan muffinbakvormen is dat ze gewoonweg heel fijn zijn om te gebruiken! De meeste siliconen bakvormen zijn kleurrijk, en je kan verschillende vormpjes maken met muffinsbakvormen. Zo kan je bijvoorbeeld hartjesvormige muffins maken met hartvormige muffinbakvormen, maar je kan ook mini muffins maken met een mini muffin bakvorm.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een muffins bakvorm zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

muffin bakvormen

Muffin bakvorm kopen: houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste muffin bakvorm gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jij op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Materiaal: van muffinbakblik tot glazen muffinbakvormen

Het is belangrijk dat je rekening houdt met het materiaal van je muffin bakvorm. Zo mag je bijvoorbeeld geen aluminium bakvormen in de oven steken, en kan papier eventueel voor vuur zorgen in de oven. Zo kan je dan weer wel papieren muffinsbakvormen gebruiken in de airfryer. Ook beslis je best op voorhand hoeveel muffins je doorgaans wil maken. Zo is het bijvoorbeeld soms goedkoper om één grote muffin bakvorm aan te schaffen dan meerdere kleine, losse muffinbakvormen. Een muffinbakblik kan dan weer wel in de oven, dit is een andere benaming voor een metalen muffinsbakvorm. Een muffinbakblik is ook makkelijk om proper te krijgen en kan vaak ook in de afwasmachine. Let dus voornamelijk goed op waarmee je je muffins wil maken: in de oven of met de airfryer – en op basis daarvan kies je best welk materiaal van muffinsbakvormen je koopt. Ook glazen en keramieken muffinbakvormen bestaan, naast de doorgaanse siliconen muffinsbakvormen en het muffinbakblik.

Grootte: mini muffin bakvorm of toch iets groter?

Ook de grootte speelt een rol in je beslissing inzake de muffinsbakvorm die je koopt. Wil je grote muffins maken, dan koop je best een muffin bakvorm met grotere vormen. Indien je kleine muffins wil maken, koop je beter een mini muffin bakvorm. Een mini muffin bakvorm is namelijk makkelijker dan allemaal kleine losse bakvormen te kopen, aangezien je muffins allemaal samen blijven in een mini muffin bakvorm. Daardoor kan je ze als één geheel uit de oven halen en bespaar je jezelf heel veel gedoe en geklieder.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw keuken aanschaft.

Prijs van de muffin bakvorm

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een muffin bakvorm begint vanaf zo’n €10 en kan oplopen tot ongeveer €60, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over muffin bakvormen. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product gebruikt en het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

muffin bakvorm

Hoe gebruik je een muffin bakvorm?

We zijn bijna aan het einde van dit artikel, alleen weet je nog niet hoe je een muffin bakvorm nou precies gebruikt. Wij leggen het je hieronder helemaal voor je uit!

Je gebruikt een muffin bakvorm net zoals een gewone cake vorm: je maakt op voorhand je deeg klaar voor de muffins, en vult de muffin vormpjes dan op met het deeg. Let wel op dat je er niet te veel deeg in giet, aangezien de muffins zullen rijzen en je deeg anders uit de vorm zou kunnen lekken of druppen (wat hierna een rommeltje met zich mee brengt bij het kuisen van de oven). Je kan ook marble muffins maken, hiervoor maak je een gewoon deeg en doe je de helft ervan in een ander kommetje. Bij deze tweede helft, voeg je wat cacaopoeder en roer je het erdoor. Dan kan je met laagjes werken: eerst een laagje vanille- of gewoon deeg, dan een laagje deeg met de cacao en hier even door gaan met een vork of lepel. Zo maak je een soort marmerpatroon en dit is extra fijn qua look wanneer de muffins klaar zijn! Ook perfect als je graag een chocoladedeeg eet. Wanneer de vormpjes gevuld zijn, kan je ze in de oven steken en bakken op de nodige aantal graden en nodige aantal minuten. Deze info kan je steeds terug vinden in je recept.

Wanneer de muffins klaar zijn, haal je de bakvorm uit de oven en laat je de muffins best even afkoelen. Hierna haal je de muffins uit de vorm en kan je er naar heerlijk van smullen! Ten slotte maak je de muffins bakvorm, wat we hieronder meer uitgebreid uitleggen.

muffin bakblik

Hoe maak je een muffin bakvorm schoon?

Een muffin bakvorm schoonmaken is relatief simpel, voor zowel een muffinbakblik, siliconen bakvormen als glazen bakvormen. Papieren bakvormen hoef je uiteraard niet uit te kuisen, deze kan je weggooien nadat je de muffins uit de vormen hebt gehaald.

Of het nu een mini muffin bakvorm is, een glazen bakvorm of eender welk materiaal, het principe is steeds hetzelfde. Je kan de vorm laten weken voordat je hem schoonmaakt, dit zorgt ervoor dat iets meer vastgekoekte muffinresten makkelijk loskomen alvorens je begint aan het schoonmaken van de bakvorm.

Hierna kan je de bakvorm schoonmaken met een beetje schoonmaakmiddel en warm water. Dit kan je gebruiken voor alle soorten materialen, maar let er wel op dat als je een metalen bakvorm gebruikt, deze roestvrij is. Indien dit niet het geval is, gebruik je best niet te veel water en droog je de bakvorm best meteen af (dus niet laten uitlekken). Hierna kan je de bakvorm gewoon weer wegzetten voor volgend gebruik. Smullen maar!

Let wel op dat lang niet elk product in de vaatwasser kan. Hiervoor kun je het beste de gebruiksaanwijzing doornemen, om te kijken naar eventuele schoonmaakvoorschriften. Of je neemt de website van de fabrikant door, waarop je ook vaak de informatie over het schoonmaken terug kan vinden. 

We zijn nu aan het einde gekomen van dit blog. We hopen dat we je hebben kunnen helpen met het uitzoeken van het juisten product! Wil je meer weten over bakproducten lees dan onze andere blogs over het cake blik en het afkoelrekje. Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan horen we dit graag onderaan de pagina in de comments.

Plaats een reactie