Bonbonvorm [Sale] 15x de beste van 2023!

Bonbons zijn een heerlijke lekkernij voor bij de koffie of gewoon voor tussendoor. Het leukste is natuurlijk om deze zelf te maken. Als je cake of taart gaat bakken kun je gebruik maken van een taart of cakevorm, maar hoe doe je dat bij bonbons? Voor bonbons is de bonbonvorm uitgevonden. Deze vorm zou je misschien kunnen vergelijken met een ijsblokjesvorm, maar dan is de vorm ontworpen voor bonbons. Maar hoe gebruik je een siliconen bonbonvorm en waar moet je op letten bij het kopen en gebruiken ervan? Alles wat je moet weten over een polycarbonaat bonbonvorm, vind je in dit artikel, dus lees snel verder.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste bonbonvorm van 2023. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een bonbon vorm en waarom je het precies nodig hebt in jouw keuken.

We sluiten af met wat tips over wat hoe je dit product het beste kan gebruiken en hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste bonbonvorm van 2023

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. We nemen je hieronder mee in de beste bonbonvorm van 2023, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog!

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende materialen en groottes te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste product voor jouw keuken te vinden. 

Zit jouw bonbonvorm hier niet tussen? Geen probleem, bol.com heeft wel meer dan 100 bonbonvormen in hun assortiment!

Bonbonvorm kopen? Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Productgoods bonbonvorm siliconen

Met deze bonbonvorm van productgoods maak je 30 bonbons tegelijk in 6 verschillende vormen. De vorm zelf is gemaakt van siliconen. Hierdoor is de mal erg flexibel en kan je de bonbons makkelijk uit de mal halen na gebruik. Naast bonbons kan je ook chocola of yoghurt snoepjes maken.

De bonbonmal is hittebestendig van -40 tot 240 graden en kan na gebruik ook nog eens in de vaatwasser schoongemaakt worden.

Specificaties:

 • BPA vrij
 • Hittebestendig -40 tot 240 graden
 • Siliconen mal
 • 30 bonbons
 • 6 verschillende vormen

Productgoods siliconen bonbonvorm roosjes

Weer een bonbon mal van productgoods, ditmaal een mal die mooie roosjes maakt. Je kan 15 roosjs van chocola, bonbons of fondant maken met deze mal.

Ook deze mal is van siliconen gemaakt, hierdoor kan je de bonbons na het maken makkelijk uit de verpakking halen deze is namelijk flexibel. Ook het schoonmaken doe je zo, je kan hem met heet water en zeep wassen of in de vaatwasser doen.

De mal is hittebestendig van -40 tot 240 graden en is BPA vrij

Specificaties:

 • Siliconen bonbonvorm
 • Hittebestendig -40 tot 240 graden
 • Rozen vormen 15x
 • Vaatwasserbestendig
 • BPA vrij

Leccur chocolade bonbon vorm

Deze chocolade mal is gemaakt van premium siliconen, hierdoor kan je hem veilig vullen met warme hete chocolade. Ook kan je hem gebruiken in de koelkast of vriezer.

Door dat hij van siliconen is gemaakt en een antikleef laag heeft kan je makkelijk je bonbons uit de bonbonvorm halen na gebruik. De kleur is geel, dit zodat je makkelijk ziet of je chocola al los is uit de mal.

Deze bonbonvorm kan je na gebruik afwassen of in de vaatwasser doen, hier kan hij namelijk gewoon tegen.

Hij is hittebestendig van -40 tot 230 graden en is dus te gebruiken in de koelkast, vriezer, magnetron en oven.

Specificaties:

 • BPA vrij
 • Siliconen mal
 • Hittebestendig -40 tot 230 graden
 • 30 bonbons

Martellato bonbonvormen polycarbonaat

Deze bonbonvorm is gemaakt van polycarbonaat. Dit materiaal is stevig, doorzichtig en hard. Hierdoor is het goed bestendig tegen breuken en vallen. Hiermee kan je dus je mooiste bonbons maken! In totaal kan je 24 bonbons maken met deze bonbon mal

Reinigen is makkelijk, dit doe je onder de warme kraan met wat afwasmiddel. Hij is helaas niet geschikt voor de oven en de vaatwasser. Hierdoor smelt het polycarbonaat.

Specificaties:

 • 24 bonbons
 • Niet geschikt voor de oven en vaatwasser
 • Bonbonvorm polycarbonaat

Kitchen princess bonbonvorm siliconen

Deze bonbonvorm van kitchen princess heeft de vorm van een smiley! De mal zelf is van siliconen gemaakt waardoor de bonbons na gebruik weer makkelijk los te halen zijn. Ook is schoonmaken geen probleem, na gebruik kan hij gewoon in de vaatwasser gereinigd worden.

Met deze bonbonvorm kan je zo 32 verschillende emoji bonbons maken! Super leuk voor een verjaardag of een feestje.

Specificaties:

 • 32 smiley bonbons
 • Siliconen bonbonvormen
 • Vaatwasser bestendig
bonbonvormen

Wat is een bonbonvorm en waar gebruik je het voor?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een bonbonvorm is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Sommige mensen weten precies de weg in de keuken en weten heel goed welk materiaal ze moeten gebruiken voor welk gerecht. Maar de bonbonvorm is toch een voorwerp wat wat minder bekend is en minder gebruikt wordt. Wat is het precies en waar gebruik je het voor?

Een normale chocolade figuur-mal is vaak te ondiep om een bonbon te maken. Een bonbon heeft meestal namelijk ook een vulling en hier moet wel genoeg ruimte voor zijn. Daarom is er de bonbonvorm bedacht. Bonbonvormen zijn in flexibele vorm te krijgen, maar ook in niet-flexibele vorm. Niet-flexibele bonbonvormen zijn gemaakt van bijvoorbeeld polycarbonaat en flexibele bonbonvormen zijn gemaakt van bijvoorbeeld siliconen. De mallen worden verkocht in allerlei verschillende soorten vormen. Als de bonbons bijvoorbeeld bestemd zijn voor visite en je wilt indruk maken op deze visite, zou je kunnen kiezen voor een wat luxer design. En anders kun je ook kiezen voor een wat simpeler design dat bijvoorbeeld bestemd is als een tussendoortje. Er zijn ook bonbonmallen te krijgen die meerdere soorten vormen bevatten. Op die manier hoef je maar één keer bonbons te maken en heb je toch variatie.

Een bonbon vorm uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, groottes en vormen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een bonbonvorm moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

bonbonvorm

Waarom een bonbon vorm kopen?

Nu je weet wat een bonbon vorm is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Als je dus van chocola houdt, zal een bonbonvorm een goede aankoop voor je kunnen zijn. Ook als je niet een echte professionele bakker bent, zul je toch goed gebruik kunnen maken van een bonbon vorm. Het is namelijk erg simpel om ermee te bakken. Maar er zijn nog veel meer voordelen aan een bonbonvorm. Hieronder staan er een aantal vermeld.

Eigen keuze

Je kent het vast wel, je hebt een doos bonbons gekocht of gekregen en je kunt niet wachten om alle smaken uit te proberen. Bonbons horen lekker te zijn, maar de eerste drie bonbons die je pakt zitten vol met de smaak die je juist zo vies kunt. Meestal is het bij bonbons zo dat je vanaf de buitenkant niet kunt zien welke smaak de bonbons hebben. Sommige mensen vinden dat heel leuk, omdat ze dan elke keer opnieuw worden verrast met een nieuwe smaak, maar andere mensen willen juist graag weten waar ze aan toe zijn en willen graag hun eigen keuze kunnen maken. Als je dat laatste heel prettig vindt, is het erg handig om een bonbon vorm te kopen. Dan kun je namelijk zelf kiezen welke smaken je gebruikt en op die manier weet je zeker dat er geen smaak tussen zit die je niet lekker vindt. Je kunt natuurlijk ook meerdere smaken gebruiken en dan alle bonbons bij elkaar gooien, op die manier is het alsnog een verrassing welke smaak je pakt.

Makkelijk en lekker

Het maken van bonbons is helemaal niet zo lastig als je zou denken. Uiteindelijk ben je zelf degene die kiest welke smaken er in de bonbons komen te zitten, maar online zijn ook talloze recepten te vinden om lekkere en makkelijke bonbons te maken. Je kunt ook nog meerdere soorten chocola bij elkaar mengen om een bonbon te krijgen die er extra bijzonder uitziet. Zoals bijvoorbeeld witte chocola en donkere chocola. Of je zou zelfs iets kunnen doen met een bijzondere kleur chocola, zoals roze chocola. Voor bonbons heb je ook helemaal niet zoveel producten nodig. Je hebt aan gecondenseerde melk, chocola en hazelnoten al genoeg. Wel is het handig om bij het maken van bonbons gebruik te maken van een spuitzak.

Makkelijk uit de vorm halen

Bij de meeste bonbonvormen is het zeer gemakkelijk om de bonbons eruit te halen. Om het nog makkelijk te maken, kun je ze het best hard laten worden in de vriezer. Het hangt er wel van af wat voor soort bonbon vorm je hebt. Bij een vorm van polycarbonaat heb je wel meer ervaring nodig om de bonbons eruit te krijgen. Bij een flexibele vorm, van bijvoorbeeld siliconen, zul je zien dat het erg makkelijk is om de bonbons eruit te krijgen.

Een bonbon vorm uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, groottes en vormen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een bonbonvorm moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

bonbon vorm

Bonbon vorm kopen? Houd hier rekening mee

Als je hebt besloten om een bonbon mal te gaan kopen, is het wel belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. Hieronder hebben we de meest belangrijke punten waar je op kan letten bij de aanschaf van een bonbon vorm voor je op een rij gezet.

Gelegenheid

Het is zeker slim om na te denken over waar je de bonbons voor wilt gebruiken voordat je een bonbonvorm koopt. Zoals we al aangeven, kan het namelijk handig zijn om te bepalen of de bonbons bedoeld zijn voor een speciale gelegenheid of voor bij de koffie. Natuurlijk kan het ook een cadeautje voor een speciaal moment zijn zoals Valentijn of Kerstmis.

Als je de bonbons wilt gebruiken als cadeautje, is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de presentatie en verpakking van de bonbons, zodat ze er mooi uitzien en leuk zijn om te geven. Aan de andere kant, als de bonbons gewoon bedoeld zijn om te eten bij de koffie of tussendoor, hoeft de verpakking niet zo mooi te zijn en kan je wellicht kiezen voor een goedkopere bonbonvorm. In beide gevallen is het belangrijk om te bedenken waarvoor je de bonbons wilt maken, zodat je de juiste bonbonvorm kunt kiezen.

Materiaal

Het is ook goed om rekening te houden met het materiaal. Als je een ervaren bakker bent en niet veel moeite hebt in de keuken, kun je prima kiezen voor een niet-flexibele bonbon vorm. Deze geven namelijk minder troep en als je je wel weet te redden in de keuken, zul je niet heel veel moeite hebben om de bonbons uit de vorm te krijgen. Een voorbeeld van een niet flexibele vorm is bijvoorbeeld een polycarbonaat bonbonvorm.

Als je niet zo ervaren bent in de keuken, kun je beter kiezen voor een flexibele vorm. Deze geeft misschien wat meer troep, maar zo weet je wel zeker dat je geen moeite krijgt met de bonbons eruit te halen. Een voorbeeld van en flexibele vorm is siliconen bonbonvorm.

Vorm

Als laatste is het nog goed om te denken of je meerdere bonbons van dezelfde vorm wilt gaan maken of dat je meerdere bonbons van verschillende vormen wilt gaan maken. Als je meerdere vormen wilt, zul je ook meerdere bonbonmallen nodig moeten hebben en anders een bonbonmal met verschillende vormen.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw keuken aanschaft.

Prijs van de bonbonvorm

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een bonbonvorm begint vanaf zo’n €4 en kan oplopen tot ongeveer €33, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de bonbonvorm. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product gebruikt en het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe gebruik je een bonbonvorm? Als je nog nooit een bonbon vorm hebt gebruik gaan wij voor jou uitleggen hoe je dit precies moet gebruiken! Lees het hieronder!

polycarbonaat bonbonvorm

Hoe gebruik je een bonbon vorm?

Nu je alles gelezen hebt is het ook belangrijk om te weken hoe je een bonbonvorm precies moet gebruiken. Hoe je dit doet? Lees het snel verder!

Om bonbons te kunnen maken zul je eerst chocolade moeten smelten. De hoeveelheid die je gebruikt is natuurlijk afhankelijk van hoeveel bonbons je wilt maken en hoe groot je vorm is, maar het is handig om 2/3 van de hoeveelheid eerst te verwarmen en daarna pas het laatste deel toe te voegen. Als de chocolade helemaal is gesmolten en je geen klontjes meer kunt zien, kun je de chocolade in de vorm gieten.

Klop de vorm een aantal keren goed op het werkblad, zodat er geen luchtbelletjes ontstaan. Als je een flexibele vorm hebt, kan dat iets lastiger zijn, maar je kunt ook proberen de vorm gewoon een tijdje te laten staan. Let erop dat je het niet te lang laat staan, want de chocolade mag niet hard worden. Als de meeste luchtbellen uit de chocolade zijn verdwenen, kun je de overtollige chocolade uit de vorm gieten door hem op zijn kop te houden.

De chocolade kun je opvangen in een bak, want die heb je later nog een keer nodig. De overige chocolade die nog in de vorm zit moet je laten uitharden en daarna kun je een vulling toevoegen. Als laatste moet je met wat chocolade de onderkant van de bonbon afsluiten en dan laten uitharden. Op die manier maak je op een niet al te lastige manier zelf je bonbons.

Na gebruik is het natuurlijk belangrijk dat je ook de bonbonvorm weer schoon in de kast zet. Dit kan natuurlijk op een manier! Door hem schoon te maken. Hoe je dit doet lees je in de volgende alinea.

Hoe maak je een bonbon vorm schoon?

Een bonbon vorm schoonmaken? he doe je dit en zijn er nou punten waar je op moet letten? Ja, deze zijn er zeker! Hieronder hebben wij het voor je opgeschreven.

Bedenk van te voren dat je beter geen koud water gebruikt om je chocolade vorm schoon te maken. Hierdoor hard de chocolade die overgebleven is in de vorm uit en krijg je dit moeilijker van de vorm af. Over het algemeen kun je de vorm het best schoonmaken door met wat afwasmiddel en heet water over de vorm heen te gaan. Je kunt de bonbonvorm beter niet in de vaatwasser stoppen, tenzij op de verpakking anders vermeldt staat.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

1 gedachte over “Bonbonvorm [Sale] 15x de beste van 2023!”

 1. Het maken van bonbons wordt wel erg simpel voorgesteld. Het belang van de temperatuur van de chocolade en op welk moment is enorm van belang. Ik adviseer de bonbonmakers in spee om zich goed te verdiepen daarin. En ook om te genieten van het zelf maken van bonbons want het is zo leuk om te doen!👍

  Beantwoorden

Plaats een reactie