Heetwater dispenser: 15x de beste van 2024! [Actie Week]

Waterkokers zijn zo ouderwets, maar de beste heetwater dispenser helpt je dat brouwsel, in enkele seconden te maken. Ze koken water sneller, efficiënter en in grotere hoeveelheden. Dus of het nu is voor dat kopje koffie op de vroege ochtend, een kop soep of een babyfles, er zijn eindeloos veel redenen waarom je dit een handige aanwinst in je keuken gaat vinden.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste heetwater dispenser van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een heetwater dispenser en waarom je het precies nodig hebt in jouw keuken.

We sluiten af met wat tips over wat hoe je beste heet water dispenser kan gebruiken en hoe vaak je dit product moet schoonmaken. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste heetwater dispenser van 2024

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. We nemen je hieronder mee in de beste heetwater dispenser van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog!

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende materialen en groottes te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste product voor jouw keuken te vinden. 

Zit jouw beste heet water dispenser niet in bovenstaande lijst? Geen probleem, bol.com heeft meer dan 20 soorten heetwater dispensers in zijn assortiment!

Beste heet water dispenser kopen? Onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 3 van de heetwaterdispenser test, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden. Lees snel verder in onze heetwaterdispenser review.

Caso heetwaterdispenser: Beste koop!

De caso heet water dispenser maakt water warm binnen enkele seconden. Het is een perfecte heetwater dispenser voor het maken van thee, koffie, babyvoeding en pasta. De inhoud van de caso heetwaterdispenser is 2,7 liter. Het plateau om water op te vangen is afneembaar en te reinigen in de vaatwasser.

Doormiddel van een led display kan je je keuze maken. Er is keuze uit 8 verschillende hoeveelheden warm water die je klaar kan maken, variërend van 100 tot 400 ml. Ook in de temperatuur van het water kan je kiezen uit 7 temperatuur instellingen lopend van 40 tot 100 graden Celsius.

Specificaties:

 • Inhoud: 2,7 liter
 • Temperatuur: 40 tot 100 graden Celsius
 • Waterdispenser: van 100 tot 400 ml
 • Afneembare tank: Ja
 • Watt: 2600

geweldige! heetwater dispencer Mooi design makkelijk in gebruik. Alles instelbaar wel wat duurder in aanschaf maar je hebt er wel wat voor.

ymca60

Moa heetwaterdispenser

Binnen 30 seconden heb je heerlijk kokend water met de moa waterdispenser. Hij is verkrijgbaar in verschillende soorten kleuren zoals zwart, wit of zilver. Door middel van een druk op de knop komt er heet water vrij, dit maximaal 500 ml per minuut. Je kan zelf zoveel water pakken als je wilt.

De temperatuur is altijd 100 graden Celsius. Het waterreservoir is niet los te maken van het apparaat zelf.

Specificaties:

 • Inhoud: 2,5 liter
 • Temperatuur: 100 graden Celsius
 • Waterdispenser: tot 500 ml
 • Afneembare tank: Nee
 • Watt: 2400

Super handig en betaalbaar lees net dat de MOA niet afslaat,slaat wel af als je de knop een keer indrukt het knopje licht dan blauw op en slaat automatisch af nadat je 200 ml hebt gebruikt.
Twee keer achter elkaar indrukken licht het knopje groen op dan moet je er idd bij blijven.

WilGielen

Magnani heet water dispenser

De maganini heet water dispenser heeft een inhoud van maar liefst 2,5 liter water in zijn watertank. Het hete water komt binnen 5 tot 10 seconden uit het apparaat en is maar liefst 95 tot 100 graden celcius. Door middel van drukken op de grote knop komt het warme water vrij.

De maganini heetwaterdispenser maakt een kopje warm water of een constante stroom (tot 500 ml) heet water voor je klaar. Je bespaard energie met de heetwaterdispenser, je tapt alleen zoveel heet water als dat je nodig hebt! Hij verbruikt 2200 tot 2600 watt, heeft een vast waterresevoir en een verstelbaar plateau voor je kopje. Het is de beste stille heetwater dispenser.

Specificaties:

 • Inhoud: 2,5 liter
 • Temperatuur: 95 tot 100 graden celcius
 • Waterdispenser: van 1 kopje tot 500 ml
 • Afneembare tank: Nee
 • Watt: 2200 tot 2600
 • Sinds onze Tefal dispenser kapot ging waren we heel lang op zoek naar een nieuwe. Maar altijd, of te groot of recencies die niet overtuigend waren. Eindelijk de goede gevonden. We zo blij! Snel, heet, mooie stijl en ook STIL!! Een echte aanrader!
MrPilates

Wat is een heetwaterdispenser en waar gebruik je het voor?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een heetwaterdispenser is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Het is een aanwinst voor je keuken, vooral omdat je niet meer energie gebruikt dan nodig is. De meeste heetwater dispensers zijn mooi en goed ontworpen. Bovendien zal het makkelijker en sneller zijn. Je kunt een kopje water warm of heet maken, maar ook een grote hoeveelheid. Dus als de hele familie ineens voor de deur staat kun je thee en koffie serveren, zonder tijd te verliezen.
Door de kortere kooktijd en de afgemeten hoeveelheden spaar je namelijk niet alleen energie uit, maar ook tijd en water. Bovendien is het apparaat elektrisch, gas heb je dus niet meer nodig voor je kopje thee of koffie.

Een heetwaterdispenser uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende groottes en merken. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een heetwater dispenser moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil

heetwater dispenser

Waarom een heetwaterdispenser kopen?

Nu je wet wat de beste heetwater dispenser is, wil je ook weten waarom je dan een heetwaterdispenser moet kopen. Hieronder leggen we het voor je uit.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Kijk ook eens verder dan de keuken

Een voordeel waar je vanuit de keuken eigenlijk niet aan denkt, het apparaat is redelijk klein. Dat betekent, je kunt het bijna overal gebruiken. Wanneer je een vakantiewoning huurt wil je niet alle luxe missen. Een goede dispenser kun je makkelijk, goed verpakt natuurlijk, meenemen in de kofferbak of op een andere veilige plaats in de auto. Het wordt niet aangeraden, maar is wel mogelijk. Kamperen zonder je verse koffie of het kopje thee in de namiddag, het is niet meer nodig. Op de meeste, moderne campings heb je een elektrische aansluiting dicht bij de staanplaats van je caravan of zelfs van je tent. Ook zijn er veel action heetwaterdispenser alternatieven.

Meten is weten

Hoeveel water je precies nodig hebt, is vaak afhankelijk van het recept. De meeste moderne heetwater dispensers geven de hoeveelheid niet alleen aan in liters, maar ook in hoeveelheden die in andere landen gebruikt worden, of in grammen. Daardoor kun je makkelijker recepten opvolgen, zonder eerst om te moeten rekenen.

Verschillende temperaturen

Het hoeft niet altijd kokend water te zijn. Ook handwarm, half warm of bijna kokend water is met de meeste dispensers mogelijk. Dus zelfs het kopje groene thee zal lekker smaken, zonder de metalige bijsmaak die het koken aan groene thee geeft. Gebruik een theeei om je thee goed in te laten trekken. Sommige heetwaterdispensers hebben ook een instelbare temperatuur, zo weet jij of je binnen 5 minuten of binnen 10 minuten je kopje koffie kan drinken!

Eenvoudige bediening

Voor mensen met chronische pijn of diegenen die slecht ter been zijn, kan het vullen, dragen, tillen en inschenken van een waterkoker moeilijk worden. Dat probleem wordt met een heetwater dispensers opgelost door de eenvoudige drukknopbediening en statische verticale uitloop. Het hete water komt precies daar terecht waar je het wil hebben.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een beste heet water dispenser zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

heetwaterdispenser

Heetwaterdispenser kopen? Houd hier rekening mee?

Wanneer jij de beste heetwaterdispenser gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jij op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Vermogen van de heet water dispenser

Heetwater dispensers hebben een bepaald vermogen, dit wordt aangeduid met watt. Vaak zitten ze rond de 2000 watt en de 2700 watt in. Hoe meer vermogen het product heeft, hoe sneller het water warm zal zijn en hoe sneller jij kan genieten van je heerlijke thee of bakkie instant koffie.

Waterreservoir

Bij sommige heet water dispensers kan je het waterreservoir niet los maken. Vaak zijn deze heetwaterdispeners ook niet heel groot en zijn gemakkelijk van hun plaats te krijgen. Ook is de inhoud van de heetwaterdispenser dan vaak niet hoger dan 2,5 liter.

Heeft de heetwater dispenser meer inhoud bijvoorbeeld 2,7 liter water? Dan is de kans groot dat het waterreservoir wel los te maken is van de rest van het apparaat. Een los reservoir heeft als voordeel dat je niet heel het apparaat hoeft te verplaatsen of moet werken met waterkannen om het water aan te vullen.

Inhoud

Zoals wij hierboven al vertelden heeft elke heetwaterdispenser een andere inhoud. Dit kan variëren van onder de 1 liter tot wel meer dan 2,5 liter! Als je vaak een kopje thee zet of met een groter huishouden bent, is het raadzaam om te kiezen voor een product met meer inhoud. Pak je zo nu en dan wat heet water en ben je alleen? Dan kan je altijd kiezen voor een kleine heetwaterdispenser.

Materiaal

Ook moet je letten op het materiaal waar je nieuwe aanwinst van gemaakt is. Hoe meer plastic, hoe minder plezier. Maar ook de metalen onderdelen kunnen problemen opleveren, die gelukkig goed te verhelpen zijn.
De kalk die natuurlijk in water voorkomt, zal zich bij verhitting van dat water afzetten op metalen oppervlakken. Je kunt dus beter een regelmatige schoonmaakbeurt inplannen.

Kijk ook af en toe eens na of je apparaat nog schoon is. Stof en kleiner vuil kan vast gaan zitten en ook dat is niet echt goed. Ook de omgeving moet schoon en droog zijn. De stekker en het snoer kun je beter schoonmaken wanneer het apparaat niet aangesloten is.

Garantie

Let ook goed op de garantieafspraken die je maakt met de winkel waarin je het apparaat koopt. Er kunnen grote verschillen optreden tussen verschillende verkooppunten en handelaren. Helaas zijn er nog steeds producenten van keukenapparaten die het niet zo nauw nemen met garantieafspraken.

Snelheid

Het andere grote voordeel van je dispenser voor heet of warm water is de snelheid waarmee je een perfect gekookt kopje water hebt, in veel gevallen tot vier keer sneller dan een gewone waterkoker. De waterketel waar je moeder koffie mee zette, kun je beter aan een museum schenken. En omdat ze precies zoveel koken als nodig is, zijn ze ook nog eens veel energiezuiniger.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van product onderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw keuken aanschaft.

Prijs van de heetwaterdispenser

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over. In dit artikel vindt je de beste action heetwaterdispenser alternatieven.

De prijs van een heetwater dispenser begint vanaf zo’n €60 en kan oplopen tot ongeveer €220, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat het budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat aanschaffen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de heetwaterdispenser. We hebben het alleen nog niet gehad over of een heetwater dispenser zuinig is in energie verbruik en hoe je een heetwaterdispenser moet schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

beste heet water dispenser

Heetwater dispenser: Veel gestelde vragen

Heb je heel dit artikel gelezen en zit jouw vraag of antwoord hier nog niet bij? Hieronder hebben wij de meest voorkomende vragen over heetwater dispensers uitgewerkt. Hopelijk hebben wij hierna jouw vraag beantwoord!

Is een heetwaterdispenser zuinig in het energieverbruik?

Als je vergelijkt met een waterketel op het gasstel, er gaat veel hitte verloren doordat het oppervlak van de ketel redelijk groot is en niet geïsoleerd. Een dispenser voor heet water is wel geïsoleerd, er gaat dus veel minder energie verloren aan de buitenlucht, in dit geval aan de lucht in je keuken. Je kookt of verwarmd niet meer water dan je echt nodig hebt, van een kopje vol tot ongeveer anderhalve liter. Daarmee bespaar je ongemerkt heel veel energie. Een huishouden gebruikt bijna 2500 kilowattuur aan elektriciteit per jaar, dus iedere besparing is belangrijk. Zeker in deze tijd.

Hoe vaak maak je de heetwater dispenser schoon?

Het apparaat staat in de keuken, dus de dagelijkse schoonmaakbeurt van de buitenkant zal geen probleem zijn. De kalkaanslag moet je een maat per twee of drie weken controleren en verwijderen. Gebruik je speciaal water dat minder kalk bevat, of een kalkfilter, hou dan toch een maal per drie weken aan. Ontkalken is heel belangrijk. Vergeet bij het schoonmaken ook de onderkant niet. Een apparaat dat lang op dezelfde plaats staat, onder de voetjes kan zich al snel vuil ophopen. Gebruik nooit harde schoonmaakmiddelen, schuursponsjes of staalwol.

Hoe werkt een heetwaterdispenser?

Een warm water dispenser is vrij eenvoudig in gebruik. Vul gewoon het waterreservoir met de gewenste hoeveelheid water en stel de gewenste temperatuur in. De dispenser verwarmt het water snel en houdt het op de ingestelde temperatuur. Als je heet water nodig hebt, plaats je gewoon je kopje of pot onder de tap en druk je op de knop om het water te laten stromen. Het is snel, veilig en gemakkelijk!

Kan ik een heetwaterdispenser gebruiken om flessen of babyvoeding op te warmen?

Hoewel sommige heetwaterdispensers geschikt kunnen zijn voor het opwarmen van babyvoeding, is het over het algemeen niet de beste optie. Als keukenexpert adviseer ik om specifieke flessenwarmers te gebruiken voor babyvoeding, omdat deze ontworpen zijn om de juiste temperatuur te handhaven zonder het risico van oververhitting. Babyvoeding moet op een precieze temperatuur worden opgewarmd om de voedingswaarde te behouden en brandwonden te voorkomen. Het is beter om een warmwaterdispenser te gebruiken voor algemeen gebruik, zoals thee, koffie en andere warme dranken.

Heeft een heetwaterdispenser een ingebouwde filter voor het water?

Niet alle heetwaterdispensers hebben een ingebouwde filter, maar sommige modellen bieden wel deze optie. Een waterfilter kan helpen om onzuiverheden en chloor uit het water te verwijderen, waardoor je een betere smaak krijgt voor je warme dranken. Als je een warmwaterdispenser met een ingebouwde filter overweegt, controleer dan de specificaties van het model en zorg ervoor dat je de filter regelmatig vervangt om optimale resultaten te behouden. Als je geen ingebouwde filter hebt, kun je altijd gefilterd water gebruiken om te voorkomen dat eventuele onzuiverheden de smaak van je drankjes beïnvloeden.

Kan ik een heetwaterdispenser gebruiken om bouillon of soep te maken?

Jazeker! Een heetwater dispenser is perfect geschikt voor het maken van bouillon of soep. Als je snel een warme basis voor je soep wilt hebben, kun je eenvoudig de gewenste hoeveelheid water in de dispenser verwarmen en vervolgens bouillonblokjes of bouillonpoeder toevoegen. Roer goed door en je hebt een heerlijke bouillon klaar om je soep op smaak te brengen. Ook kun je voorgekookte groenten, noedels of rijst direct in de dispenser toevoegen om ze te verwarmen en snel een heerlijke kom soep te maken.

Conclusie beste heet water dispenser

Over het algemeen wordt het gebruik van een heetwater dispenser als positief ervaren. De apparaten zijn zuinig met water en met energie en doen meestal meer dan nodig is. Koop een apparaat van goede kwaliteit waar je goed mee om kunt gaan. Niet te ingewikkeld of met te veel toeters en bellen.
De apparaten in je keuken zijn er niet om mooi te staan mij het keukeneiland of te kleuren bij het behang in de salon, het zijn gebruiksvoorwerpen. Gebruik ze dan ook, en zorg er goed voor.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Plaats een reactie