Deegschraper: 15x beste van 2023! [Beste Prijs]

De deegschraper, een super veelzijdig keuken product wat je eigenlijk wel in huis moet hebben! Naast dat je er deeg mee kan snijden of uit een kom kan halen, kan je ook je cakes of taarten voorzien van een prachtige gladde crémelaag!

In dit artikel nemen wij je mee in de beste deegschraper van 2023. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een deegschraper en waarom je het precies nodig hebt in jouw keuken.

We sluiten af met wat tips over wat hoe je dit product het beste kan gebruiken en hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste deegschraper van 2023!

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. We nemen je hieronder mee in de beste deegschraper van 2023, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog!

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende materialen en groottes te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste product voor jouw keuken te vinden. 

Zit jouw deegschraper niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 150 verschillende deegschrapers  op voorraad hebben!

Deegsnijder kopen? Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 5 deegstekers, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Deegschraper RVS

Deze deegschraper is gemaakt van rvs, hierdoor gaat hij lang mee en zal hij je cakes helemaal mooi afwerken en je deeg snijden in de hoeveelheden die jij wilt.

Deze deegschrapper is voorzien van een kunststof handvat, zo heb je altijd een goede grip op je product!

Doordat deze deegkrabber van RVS gemaakt is zal hij niet gaan roesten en kan hij na gebruik ook in de vaatwasser. Ook is hij makkelijk op te hangen, dit scheelt weer ruimte in de bestek la.

Ik gebruik ‘m om gesneden groenten van de snijplank in de pan te doen.

Sneeuwbal20

Deegschraper kunststof

Deze set van deegschrapers is gemaakt van kunststof. Hij is superhandig om je cakes af te werken met een crème of icing. Zo krijg je altijd een glad en egaal resultaat. Natuurlijk kan je de ook met een deegschraper het beslag uit de mengkom halen en kan je de set deegstekers gebruiken om je deeg te verzamelen van het keukenblok en te snijden.

Na gebruik spoel je de deegsteker even af en stop je hem in de vaatwasser, hij is namelijk vaatwasser bestendig. Dit zijn eigenlijk alle deegschraper kunststof!

Snelle bezorging, goed en veilig verpakt. Het doet meer dan deegschrapen. Het is een multifunctioneel product mede omdat het handzaam en stevig is. Jaren een van Tupperware gebruikt daar was ik blij mee maar dit is de Koning onder de deegschrapers.

SunnyMaria

Matfer deegschraper

De Matfer deegkrabber is van hoge kwaliteit en heeft een betaalbare prijs. Het ronde blad is gemaakt van exoglass en is stijf, waardoor je mengkommen helemaal leeg kan schrapen zonder dat er iets van het deeg verloren gaat.

Het gewicht van de deegkrabber is 50 gram en hij is 11,5 bij 8 centimeter groot. Het handvat is gemaakt van vezelglas en biedt een goede grip, terwijl het materiaal niet vervormt.

3BMt deegschraper

Met deze set van 3 handige deegschrapers van 3BMT kan jemoeiteloos decoraties toevoegen aan taarten, cakes en cupcakes. De set bestaat uit kunststof gereedschappen met afmetingen van 8,5 x 12,5 centimeter. Deze decoratieset is perfect voor het schoonmaken van beslagkommen, het egaliseren van uw gebak en het snijden van deeg of fondant.

De deegschrapers zijn vaatwasser bestendig en hebben een ophangoog voor eenvoudige opslag. De set bevat een deegsnijder met afgeronde hoeken voor ronde bakvormen, een deegsnijder met kartelranden voor grove snedes en luchtig deeg, en een vierkante deegsnijder voor een strakke afwerking van je baksels. Dit in Nederland ontworpen en geproduceerde product voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Juiste en snelle levering.
Maar vooral prima product en uitstekende prijs-kwaliteit verhouding!!

Baktalente

Patisse deegschraper: set van 6

Patisse heeft naast vele andere bakspullen ook een deegschraper! Deze mag niet missen in het rijtje. Het is een set van 6 deegschrapers, zo heb je er altijd eentje bij de hand en kan je er meerdere tegelijkertijd gebruiken.

Met deze deegstekers snijdt je deeg, trek je de icing glad op een taart en haal je met gemak beslag uit de beslagkom. De afmetingen zijn 12,2×9 cm groot.

Na het gebruik kan je de deegsnijders zo in de vaatwasser doen, hier kunnen ze gewoon tegen! Wij zijn fan van de patisse deegschraper.

als kijker van dagelijkse kost heb ik deze gekocht omdat jeroen meus die gebruikt om de groenten die hij snijd mee op te scheppen daarom kocht ik deze. om te bakken weet ik niet ik bak niet

Kappagirl

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste deeg schraper, hebben we de allerbeste producten onder de loep genomen. Vele reviews zijn doorgenomen, hierbij hebben we naar zowel de positieve als negatieve reviews gekeken. We bekijken onder andere de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Specificaties en mogelijkheden van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling

Door dit op deze manier aan te pakken, hebben we een mooie lijst van goede producten samengesteld. Op die manier kan jij de beste deegsteker voor jouw keuken vinden.

Na het bekijken van de bovenstaande producten, heb je een goed idee van wat een beste deegschrapers zijn. Het kan moeilijk zijn om een goede deeg schraper te kiezen uit de vele beschikbare soorten, groottes en materialen.

Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je besluit het product te kopen. Dit artikel is bedoeld om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Wat is de beste deegkrabber? Daar zullen we hieronder op ingaan.

deegschraper

Wat is een deegschraper en waar gebruik je het voor?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een deegschraper is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een deegschaper: de naam zegt het eigenlijk al. Het is een handige keukentool waarmee je gemakkelijk deeg kan schrapen. Maar wist je dat je er nog veel meer mee kan? Naast dat het een deegschraper heet kan het product ook voorkomen onder de volgende namen: Deegsnijder, deegkrabber, deegsteker en keukenschraper. Wat ook niet te missen is in je keuken is een deegroller.

Zo kan je het niet alleen gebruiken om de laatste restjes deeg uit je kom te halen, maar kan je er ook gemakkelijk je werkblad of snijplank mee schoon vegen. Dan weet je zeker dat geen enkel stukje deeg verloren gaat. Tevens is het dé tool om deeg te verdelen in stukken om bijvoorbeeld koeken of broodjes te bakken.

Je kan deegschrapers van allerlei materialen aanschaffen. Veelvoorkomend zijn hout, kunststof of rvs. De vorm is nagenoeg altijd hetzelfde: een strakke, rechte zijde met aan de andere kant een lichte curve. Hele luxe versies hebben zelfs een liniaal aan de onderkant, wat ideaal is om je deeg te splitsen in gelijke delen.

Een deegschraper uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, groottes en vormen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een deegschraper moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

matfer deegschraper

Waarom een deegschraper kopen?

Nu je weet wat een deegschraper is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Als bakker is een deegschraper echt onmisbaar in je assortiment! Het is echt een manusje-van-alles. Waarom is deze op het oog zo simpele tool onmisbaar?

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Hergebruiken

Heb je nog restjes deeg die in je kom blijven plakken? Het is zonde om die verloren te laten gaan. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om een stevig brooddeeg is of een vloeibaar browniebeslag. Je kan beide even eenvoudig uit je beslagkommen schrapen met de tool.

Schoonmaken

Ken je dat tevreden gevoel op het moment dat je je lekkernij in de oven zet? Dan ken je vast ook de bijbehorende diepe zucht als je naar je aanrechtblad kijkt. De meeste bakkers laten hun sporen namelijk achter in de vorm van sliertjes beslag of plakkerig deeg op hun werkplek.

Het schoonmaakwerk is vaak iets waar veel mensen zich door laten tegenhouden als ze willen beginnen met bakken. Ga je alles weghalen met een doekje, dan wordt het vaak een nog grotere smeerboel. Een schraper helpt je alvast om de ergste restjes weg te halen. Met de onderzijde maak je in een veeg je werkblad schoon en daarna hoef je er alleen nog maar een doekje over te halen.

Verdelen

Als je vaak koekjes, broodjes of andere kleine baksels maakt, kan je de schraper inzetten om je deeg te verdelen. Sommige hebben zelfs markeringen op de onderkant. Het werkt veiliger dan een mes, en bovendien scheelt het je weer in de afwas als je de schraper ook gebruikt voor het schoonschrapen van je werkblad en kom.

Afwerken

Je kunt het ook gebruiken in plaats van een paletmes om bijvoorbeeld glazuur, icing of ganache glad te strijken of te verdelen over je taart. Door de platte en rechte zijde is het eenvoudig om een mooie afwerking te creëren. Bovendien is een schraper vaak net wat handzamer dan een paletmes.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een deegschraper zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

deegschraper rvs

Deegschraper kopen? Houd hier rekening mee

Er zijn verschillende varianten schrapers op de markt. De vorm is over het algemeen redelijk hetzelfde, maar qua materiaal, prijs en grootte verschilt het nogal eens.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Materiaal

De meeste zijn gemaakt van siliconen, kunststof, hout of rvs. Het grote voordeel van een deegschraper rvs is dat deze gemakkelijk schoon te maken is. Daarnaast blijven de randen vaak goed scherp. Een houten versie ziet er mooi uit, maar hou er rekening mee dat het wat lastiger kan zijn om schoon te maken. Hout neemt namelijk gemakkelijk kleuren en geuren over.

Dit geldt ook voor kunststof. Kies je voor een siliconen variant, dan heb je een hele flexibele tool. Dat is prettig voor kleinere kommen of het afwerken van taarten. Controleer ook van tevoren of jouw keuze vaatwasserbestendig is als je daar behoefte aan hebt.

Grootte

De meeste deegschrapers zijn tien tot twaalf centimeter in hoogte. Meestal zijn ze groter qua breedte: zo’n vijftien centimeter. Heb je erg kleine handen of werk je vaak met kleine hoeveelheden deeg, dan is het de moeite waard om te kijken of je een kleiner exemplaar kan aanschaffen. Werk je juist met grote hoeveelheden deeg, kies dan voor een groter formaat.

Vorm

Veel deegschrapers hebben een ronde bovenkant en een rechte onderkant. Dat is echter niet altijd het geval. Je kan ook een schraper kopen met twee rechte zijden, wat handig is om deeg te verdelen of om schoon te maken. Gebruik je jouw schraper ook voor kommen? Let er dan op dat hij aan één kant een kromming heeft.

Prijs

Je kan met elk budget een schraper aanschaffen, het is namelijk geen dure tool. De meest eenvoudige en simpele versie van kunststof is al voor minder dan een euro te koop. Hoe meer wensen, hoe hoger de prijs zal zijn. Een deegschraper rvs is over het algemeen het duurste (denk aan rond de tien a vijftien euro) maar gaat ook langer mee dan een variatie van kunststof of hout.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw keuken aanschaft.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de deegschraper. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product gebruikt en het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

deegschraper kunststof

Hoe gebruik je een deegschraper?

Hoe moet je een deegschraper precies gebruiken? Daar is eigenlijk maar een manier voor! Wij hebben het antwoord voor je hieronder uitgewerkt.

Eigenlijk spreekt het gebruik voor zich. De ronde bovenkant zet je in om deeg en beslag uit kommen te schrapen. Door de gebogen vorm pakt de tool alles mee. De rechte onderzijde is nuttig voor het schoonmaakwerk en het verdelen van deeg.

Ga je je mengkommen schoonmaken? Zet dan de ronde vorm onderin de kom en trek het met een lichte druk naar je toe. Mocht het nodig zijn, dan kan je dit herhalen. Voor je werkblad geldt precies hetzelfde, alleen gebruik je dan de rechte kant.

Om het deeg te verdelen plaats je de rechte kant in het deeg. Beweeg het vervolgens naar links of rechts, zodat je het deeg scheidt. Je kan kleine hoeveelheden deeg op deze manier ook oppakken en verplaatsen.

Na het gebruik van de deegschraper moet je natuurlijk ook je deegschraper schoonmaken. Maar hoe doe je dat nou precies? Je gaat het in de volgende alinea lezen.

Hoe maak je een deegschraper schoon?

Als je helemaal klaar bent met bakken is het tijd om je deegschraper helemaal schoon te maken. Hoe doe je dat en is er een speciale methodiek voor?

Qua materiaal is een deegschraper rvs het makkelijkst schoon te maken. Even onder de hete kraan, afwasborstel erover, goed afdrogen met een theedoek en je kan weer door. Hout of kunststof reinigt, met name na meerdere keren gebruik, moeilijker. Laat houten deegschrapers altijd goed drogen, zodat ze niet kapot gaan of vies blijven.

De meeste deegschrapers kunnen er prima tegen om in de vaatwasser schoongemaakt te worden. Een exemplaar van rvs of kunststof zal hier geen moeite mee hebben. Siliconen tools kunnen er vaak ook tegen, maar blijven na de vaatwasroutine nog nat. Droog ze dus nog even na met de hand.

Als je goed voor je schraper zorgt kan hij jarenlang mee gaan, afhankelijk van het materiaal en hoe vaak je hem gebruikt.

Beste deegschraper conclusie

Hieronder hebben wij nog een keer samengevat welke deegschrapers het beste zijn van dit moment! We hebben ernaast een toelichting gegeven waarom ze het beste zijn. We hopen dat je inmiddels je keuze hebt kunnen maken!

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Plaats een reactie